Pasta alla contadina

Ingrediënten : 250 gr. pasta "penne mezze ziti" , passata van tomaten, 1 rode ajuin, 30 gr. kappertjes, 1 courgette, 30 gr. pijnboompitten, 100 gr. pancetta, peterselie, parmezaanse kaas

Werkwijze: de ajuin stoven tot die zacht is, een saus bereiden door er passata + tomatenpuree+ water+ olie bij te voegen en lang te laten pruttelen. In een pan ajuin stoven en de courgettes erbij laten stoven, niet te lang de courgettes mogen nog knapperig zijn. De pasta koken ineen ruime hoeveelheid  gezouten water. Als de pasta gaar is, laten uitlekken en wat olie erdoor roeren, om kleven te vermijden. Tenslotte in de pan van de gebakken courgettes, de pancetta, peterselie, pijnboompitten erbij voegen en even laten meestoven en alles kruiden naar smaak. Op een bord de pasta leggen ,  wat garnituur , een lepel saus en als afwerking alles bestrooien met parmezaanse kaas.

Recept: Traiteur Dolce Italia, Kortrijk https://plus.google.com/106561229481641415207/about?gl=be&hl=nl

f4.jpg