Polpette morbide di spinaci

Ingrediënten voor 4 personen: 2 aardappelen, 3 eieren, 300gr. verse spinazie, look, 100 à 200 gr. broodkruim, 500 gr. ricotta, 100 g geraspte mozzarella, 100 gr. parmigiano.

Werkwijze: Best het mengsel van te voren maken en een nachtje in de koelkast zetten. De aardappelen koken en pellen, fijnprakken. Een teentje look stoven, de gewassen spinazie erbij voegen en laten slinken, in een vergiet laten uitlekken, uitknijpen en fijnhakken. De 3 kazen samen in een kom, de geklutste eieren erbij, de aardappelen en spinazie en alles mengen. Genoeg broodkruim er bij voegen tot het mengsel in bolletjes gerold kan worden. De bolletjes wat platdrukken en in een pan met hete olie bruinen, tenslotte nog 10 minuten laten garen in een oven van 180 graden. Op een bedje van rucola 2 balletjes leggen, een kerstomaat en wat streepjes crema di balsamico tartufo bianco.

Recept: Traiteur Dolce Italia, Kortrijk 

f1.jpg