Pistachegebak

 

 

Benodigdheden: 250 g boter/1 vanillestok/ 100g amandelen/ 120 g ongezouten pistachenoten/ 250g suiker/ 4 eieren/ 150 g zelfrijzende bloem/garnituur: 1 citroen/ 60 g pistachenoten/ 50g fijne suiker.

Werkwijze: Beboter een bakvorm en bestrooi met bloem. Rasp de schil van de citroen. Schraap het zaad uit de vanillestok. Maal de amandelen fijn met de pistachenoten. Klop de boter (op kamertemperatuur) met de suiker licht en luchtig. Klop er één voor één de volledige eieren door. Spatel gehakte noten en vanille onder, als laatste de bloem. Schep het mengsel in de vorm en bak tussen, 45 min. en 1 uur op 175°C. Laat de cake in de vorm afkoelen. Pers de citroen uit , meng het sap met suiker. Laat inkoken tot een dikke stroop. Roer citroenrasp en licht gehakte noten door de stroop en giet over de cake.

 

f7.jpg