Pasta al forno con pomodori e mozzarella

Benodigdheden: 1 witte ui,fijngehakt, 2 tenen knoflook in dunne plakjes, 1,5 kg rijpe tomaten of 3 blikken van 400g gepelde tomaten, in stukjes, 2 gedroogde Spaanse pepertjes, een handvol basilicumblaadjes, 1 eetlepel rodewijnazijn, 400g orecchiette, 3 bollen mozzarella, 4 handenvol geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiding: Verwarm de oven op 200 graden. In een flinke scheut olijfolie de ui, knoflook en pepertjes 10 minuten zacht garen. De stukjes tomaat toevoegen met een klein glaasje water en 20 minuten laten pruttelen. Deze saus pureren, basilicum in de saus snipperen en op smaak brengen met zout, peper en een klein scheutjes rodewijnazijn. De orecchiette gaar koken. Deze mengen met de helft van de tomatensaus en een handje Parmezaanse kaas. De pasta in een ovenschotel leggen, dan wat tomatensaus, een handje Parmezaanse kaas; en 1 in plakken gesneden mozzarella. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eiondig met een flinke laag kaas. Zet de schaal 15 minuten in de oven tot de bovenkant van het gerecht goudbruin en krokant is.

Uit: Jamie's Italië van Jamie Oliver uitg. Culinaire Boekerij, Kosmos-Z&K Uitgevers, Utrecht/Antwerpen

f2.jpg