Salsa di piselli

Deze doperwtensaus smaakt heerlijk bij duif en past ook bij vis en pasta. U kunt er ook soep van maken.

Benodigheden voor 6 à 7 dl saus: 450g doperwten, vers of uit de diepvries/zout en witte peper/2 el olijfolie/ 1 gesnipperd sjalotje/35g parmaham in reepjes gesneden/5dl groentenbouillon.

Werkwijze: Zet een kom ijswater klaar. Blancheer de gedopte erwten 3 minuten in kokend water met zout. Spoel ze af met het ijswater en stort ze in een vergiet. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan. Fruit de snippers sjalot, met de ham, tot ze goudgeel zijn. Voeg dan de erwten toe, met p+z en sauteer ze 5 minuten op een halfhoog vuur. Verhit de bouillon in een andere pan. Giet zo veel bouillon op de erwten tot ze net onder staan. Kook de erwten 10 minuten zachtjes door en vooral niet langer want dan verliezen ze hun kleur. Giet ze af en vang het kookvocht op. Pureer ze met wat vocht. Wrijf de saus door een fijnmazige zeef. Breng de saus op smaak en klop er vlak voor het opdienen 1 el olijfolie door.

Uit: La cucina esseziale van Stefano Cavallini uitg. Schuyt &Co/Standaard Uitgeverij

f3.jpg