Pasta alla Caterina

Benodigdheden: 1 portie al dente gekookte macaroni of penne/ ongeveer dezelfde hoeveelheid groene boontjes, geblancheerd en in stukjes gebroken/ olijfolie/ 1 fijngesneden ui/ 1 dikke snee ham, in dibbelsteentjes/ 1 dikke schijf salami/ 5 radijsjes in dunnen schijfjes gesneden/ 1 bosje peterselie fijngehakt/2 tomaten/  1 bosje basilicum, gehakt/ 2 teentjes knoflook, geperst/ sap van een halve citroen/ peper en zout

Werkwijze: De gekookte macaroni samen met de boontjes in olijfolie verwarmen. In een andere pan de in fijne stukjes gesneden ui in olijfolie lichtjes bruinen, de in dobbelsteentjes gesneden ham en salami eraan toevoegen, eventjes aanbraden en de in stukken gesneden tomaten eraan toevoegen, evenals de radijsjes. Als alles wat is ingedampt, de fijngehakte peterselie en basilicum toevoegen , ook de look erdoor roeren. Over de macaroni en de boontjes het citroensap gieten. Kruiden met peper en zout. De inhoud van de beide pannen mengen.

Uit: De culinaire avonturen van fra Bartolo, Roman van Leonhard Reinirkens, uitg. Globe Fontein

f5.jpg