Courgette tijmbeignets

Zeef 100g zelfrijzend bakmeel boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk er 2 losgeklopte eieren in en roer er met een houten lepel langzaam het bakmeel doorheen. Voeg 0.5dl melk toe terwijl u voortdurend blijft roeren en vorm een stevig beslag. Was de courgettes en rasp 300 gram ervan grof boven een kom, waar je eerst keukenpapier in legde zodat het teveel aan sap wordt opgevangen. Voeg de courgette, 2 eetlepels verse tijm en peper en zout naar smaak toe. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en maak een paar beignets tegelijk door telkens 1 lepel beslag 3 à 4 minuten per kant te bakken. Haal de beignets uit de pan en leg ze  op keukenpapier.Dien warm op. Met deze hoeveelheden maak je ongeveer 12 beignets.

Uit: Kookgids Italiaans, Penny Stephens uitg. Parragon

f4.jpg