Chocolade taart (met olijfolie)

Dit heb je nodig

  • 150 ml olijfolie
  • 50 gram cacaopoeder
  • 125 ml kokend water
  • 2 tl vanille extract
  • 150 gram amandelmeel OF 125 gram zelfr. bakmeel
  • 1/2 tl baking soda
  • Mespunt zout
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en beleg een ronde bakvorm van 22 – 24 cm met bakpapier.
  2. Zeef het cacaopoeder boven een kom en meng met het kokende water. Zo komt de cacaosmaak beter vrij. Voeg het vanille extract toe, roer en zet daarna opzij.
  3. Neem een kleine kom en meng hierin het meel met de baking soda en het zout.
  4. Doe de suiker, olijfolie en eieren in een grote kom en mix voor drie minuten tot er een lichte, romige massa ontstaat.
  5. Zet de mixer daarna op een lagere stand en voeg het cacao mengsel al mixende toe. Als dit goed is opgenomen kun je ook het meelmengsel toevoegen.
  6. Schraap met een spatel in de bakvorm en bak in max. 45 minuten gaar. De zijkanten moeten stevig zijn en het midden mag nog zachter aanvoelen. Een caketester zal er niet 100% schoon uitkomen.
  7. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en maak daarna de zijkanten los om de taart uit de vorm te halen.

Recept: https://www.zoetrecepten.nl/recepten/cake-cupcakes-muffins/lactose-en-glutenvrije-chocoladetaart/

Geen afbeeldingen